Şahul gălăţean are continuitate!

Şahul gălăţean are continuitate! Staţiunea de pe litoral, Eforie Nord găzduieşte în perioada 21-30 septembrie Superliga de şah, competiţie care în 2023 aliniază la start 10 echipe. Galaţiul va fi reprezentat la „masa bogaţilor” de ACS Smart, care va încerca să obţină un rezultat mai bun decât cel de anul trecut.

„Am ajuns la momentul începerii celei mai importante şi prestigioase competiţii din calendarul FR Şah respectiv Campionatul Naţional de şah pe echipe pentru seniori cunoscută sub numele de Superligă. Anul trecut, în 2022, am reuşit să ne clasăm pe locul 4 în această competiţie de înalt nivel, ceea ce a fost o performanţă remarcabilă. Am fost la un pas să cucerim medalia de bronz. Acest lucru ne-a motivat şi mai mult pentru ediţia din acest an. Pentru anul 2023 s-au făcut eforturi considerabile pentru formarea unei echipe competitive, mai ales din punct de vedere financiar şi avem ca obiectiv clar să ne situăm între primele şase echipe. Acest obiectiv impune un efort considerabil şi o pregătire intensă, dar am încredere că putem să obţinem un rezultat pozitiv. Argumentele noastre sunt rezultatele de anul trecut, faptul că avem o echipa tânără (cred că e cea mai tânără din toată Superliga) şi motivaţia jucătorilor”, ne-a declarat preşedintele ACS Smart Galaţi, Lucian Gilea.

Lotul reprezentantei Galaţiului este format din opt jucători: Kozak Adam – Ungaria, Karthik Venkataraman – India, Baltag Iulian – Moldova, Ghimpu Samuel Timotei, Ognean Mihnea, Antonică Dragoş Andrei, Gilea Lucian, Pisu Robert Daniel.

https://www.monitoruldegalati.ro/sport/acs-smart-reprezinta-galatiul-in-superliga.html?fbclid=IwAR0ZRdwPGWmK1bC0UmfCmxx1Nbh4URMeN6YyhPDkmzMhhggjXL24q9IuyUU

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *