ACS SMART GALAȚI – ÎN TOP!

CLUBUL GĂLĂȚEAN a participat cu 4 echipe la Campionatul Național pe Echipe Mixte, desfășurat la Covasna 26-30 octombrie 2022 și a reușit să se mențină în fruntea clasamentelor!

😭😭😭 Deși am jucat cu medaliile pe masă în ultima rundă la U8 și U14, doar ghinionul a făcut ca ACS SMART GALAȚI să rateze clasarea pe PODIUM.

👌👌👌Totuși, 3 din jucătorii noștri au obținut Medalii individuale pe mese:

🏆ROȘU RĂZVAN – MEDALIE DE AUR PE MASA 1 LA U8!
🏆TĂRAN SEBASTIAN – MEDALIE DE ARGINT PE MASA 2 LA U14!
🏆ZAHARIA MĂDĂLINA – MEDALIE DE BRONZ PE MASA 3 LA U8!

🧨🧨🧨Prezentarea ECHIPELOR:

8️⃣8️⃣8️⃣Categoria 8 ani:

 1. Viktorov Teodor
 2. Roșu Răzvan
 3. Matoian David
 4. Zaharia Mădălina

❇️Deși au plecat numărul 6 de concurs, micuții noștri ne-au creat mari emoții tot turneul, jucând mereu la primele mese și punând pe jar sufletele părinților la fiecare rundă. Astfel, ultima rundă dacă băteam Iașiul (club pepinieră de juniori) cu minim 3,5 puncte, obțineam Medalia de Bronz și produceam o mare surpriză. Pentru noi însă, ei sunt CAMPIONI, iar locul 4 din 20 de echipe este o performanță uriașă., mai ales că unii din ei, au abia 6 sau 7 ani, fiind mai mici de vârstă!

☑️Astfel, pe masa 1. Viktorov Teodor s-a descurcat f. bine, jucând cu cei mai buni jucători din țară la vârsta sa. A fost un test de maturitate pentru Teodor, dar am observat la acesta o determinare covărșitoare, o atitudine de învingător, iar acest test de maturitate îl va face un răiboinic complet al șahului. Pe masa 2, la numai 6 ani, Roșu Răzvan a obținut 6,5/7 posibile (,,pe aici nu se trece!’’), este cel care pur și simplu a tras echipa după el, transmițând antrenorilor că înainte de meci, la masa lui nu sunt griji, micul nostru GOLIAT fiind f. atent și concentrat la fiecare meci. La numai 6 ani! Facem observația că juniorii de la primele mese sunt din Brăila și au fost dublu legitimați la ACS SMART GALAȚI pentru participarea la acest concurs. Masa 3, Matoian David, a făcut tot ce i-a stat în putință, observându-se clar lipsa de turnee și de experiență. Dar, toate aceste eforturi și participarea lui aici, nu au decât să îi retușeze minusurile avute și avem mare încredere în continuare în abilitățile, capacitatea și potențialul lui! Pe masa 4, Zaharia Mădălina a obținut 5/7 posibile, pierzând doar la contracandidatele de pe locurile 1 și 2, arătând un joc frumos și echilibrat, indiferent de numele adversarului. Jocul copiilor nu poate decât să ne ofere speranțe pe viitor, arătându-ne un talent infinit ce zace în ei. Echipa a fost coordonată de Mihailiuc Flavius.

🔟🔟🔟Categoria 10 ani:

 1. Bocăneală Patrick
 2. Roșu Vlad
 3. Zaharia David
 4. Gheorghiu Theodora

🏳️Număr 9 de concurs, locul 9 în clasament! Deal is deal!

👀Masa nr.1, cu un Patrick f talentat, care și-a ținut masa, iar cu mai multă îndrăzneală și antrenament va avea rezultate.! Masa nr. 2, Roșu Vlad a trăit intens fiecare partidă, punând mult suflet în partide și dorind să obțină mereu rezultate. Masa nr.3 Zaharia David, unde se observă lipsa de turnee și de experiență, a compensat prin dorință și pasiune, jucând în nota echipei. Masa nr. 4, Theodora a jucat natural, în stilul ei – echilibrat și decis! A ținut echipa trează, reușind 4,5/7 posibile!

1️⃣4️⃣Categoria 14 ani (1 echipă):

 1. Țăran Sebastian
 2. Carp Albert
 3. Munteanu Ștefan
 4. Ciobanu Alexia

☮️O echipă închegată, condusă de Sebi – care jucând și Divizii, are experiența meciurilor de echipe, a ratat în ultima runda MEDALIA DE BRONZ, la numai jumătate de punct!

✅Masa 1 Țăran Sebastian, cu 5,5p/7 posibile, ambițios ca de obicei, a tras echipa după el și s-a luptat să se ajungă cât mai sus. Masa 2 Carp Albert, emotiv pe alături, dar cu stabilitate în joc și-a ținut o masă f. grea! Masa nr. 3 Munteanu Ștefan, fără experiență în astfel de turnee, a jucat în nota echipei, căpătând experiență. Masa 4, Ciobanu Alexia – îngerul echipei, a menținut jocul bun al fetelor noastre de la turneu.

1️⃣4️⃣Categoria 14 ani (2 echipă):

 1. Botez Mario
 2. Savin Mihai
 3. Damiean Rareș
 4. Cojocaru Alessia

💜O echipă extrem de frumoasă, unde scopul a fost îmbunătățirea și creșterea copiilor, dezvoltându-se pe lângă echipa 1 14 ani, tocmai pentru a crea un climat extins de jucători la această categorie de vârstă.
Echipele de sub 10 și 14 ani au fost coordonate de către Lucian Gîlea.

💯💯💯Astfel, un real turneu unde jucătorii noștri au foarte multe lucruri de învățat, acolo unde antrenorii Lucian Gîlea și Mihailiuc Flavius au urmărit comportamentul și atitudinea copiilor la tabla de joc, unde sunt deficiențele și minusurile jucătorilor, ce trebuie îmbunătățit la sistemul de couching.

🛑🛑🛑 In this way, ACS SMART GALAȚI a fost un club compact, au fost câteva zile grele, cu emoții imense, cu mult șah și alte activități (fotbal, jocuri de societate, etc), copiii cunoscându-se mai bine între ei în cadrul clubului.

🙏Mulțumim și clubului ACS MINERVA BRĂILA pentru colaborarea avută.

🔮🔮🔮ACS Smart Galati PRINTRE CEI MAI BUNI!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *