Rezultate exceptionale ale echipelor de juniori ale clubului la Campionatele Nationale de sah pe echipe pentru juniori!

In perioada 26 iulie – 3 august s-au desfasurat la Iasi Campionatele Nationale de Sah pe echipe pentru copii si juniori. Clubul nostru a participat cu 5 echipe in componenta:
– baieti sub 10 ani 2 echipe, o echipa de copii avansati, echipa I (Mihai Florin, Antohi Rares, Buca Dragos, Cialacu Edward) si o echipa de copii de perspectiva echipa II (Olenici Silviu, Bardas Stefan, Marcu Andrei) care au participat doar la proba de sah practic.
– baieti sub 12 ani (Coca Cristi, Plugaru Rares, Mihai Cristian, Bordei Rares)
– baieti sub 14 ani (Craciun Alexandru, Stancu Filipescu, Coticeru Dragos)
– fetevv sub 18 ani (Stanciu Andreea, Coman Emilia, Trimbitaru Cornelia)

Rezultate obtinute de echipele clubului ACS Smart Galati:
sah clasic 2016:
– Vicecampioni Nationali la baieti sub 12 ani
– Vicecampioni Nationali la baieti sub 14 ani
– Medalia de bronz la fete sub 18 ani .
Cele 2 echipe de baieti sub 10 ani au luptat la fel de mult dar s-au clasat sub linia medaliatilor.

La proba de șah rapid, băieții de 12 ani au terminat pe locul 1 cucerind medaliile de aur iar fetele de 18 ani au încheiat pe locul 2 fiind răsplătite cu medaliile de argint!
Celelalte echipe au avut evoluții bune dar din păcate nu au reușit să se plaseze pe podium.

La proba de blitz băieții de 12 ani au cucerit încă o medalie – argint, iar fetele de 18 ani au terminat la egalitate perfecta, locul 2-3 cu echipă din Constanta, însă categoria vârstă (criteriu manual) a decis că fetele noastre să se claseze pe locul 3!
Din păcate echipă de 14 ani a ratat din nou medalia, David fiind chinuit ultimele 2 zile de o problemă medicală!
Felicitări copiilor sub 10 ani, care au jucat din ce în ce mai bine, de la runda la runda însă trebuie lucrat intens la capitolul încredere în forțele proprii.

Bilanțul clubului nostru la aceste Campionate Naționale este 1 medalie de aur, 4 medalii de argint si 2 medalii de bronz!

In clasamentul pe mese,s-au premiat la sah clasic cele mai bune rezultate, sportivii nostri avand rezultate foarte bune:

La fete 18 ani, Coman Emilia locul 1 pe masa 2 si Stanciu Briana locul 2-3 pe masa 1
La baieti 12 ani, Plugaru Rares locul 1 pe masa 2, Mihai Cristian locul 1 pe masa 3 si Coca Cristi Iulian, locul 2 pe masa 1
La baieti 14 ani, Coticeru Drgaos locul 1-2 pe masa 3 si Craciun Alexandru locul 3 pe masa 1

Felicitari!
Felicitari acestor copii minunati si antrenorilor (Gilea Lucian, Daianu Cristian si Danut Radu) care au acumulat mii de ore de pregatire teoretica, sute de ore in turnee de pregatire si zeci de ore de lupta la acest Campionat National.
Felicitari si respect parintilor care au facut sacrificii enorme pentru a finanta toata activitatea acestor copii (clubul nostru suferă în continuare la capitolul finanțare din partea autorității publice, sperăm ca noua administratie locală să răsplătească performantele sportive).
Mulțumim celor ce ne-au susținut cu ajutorul cărora acest club face performanță.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *